Välkommen!

Som sagt, välkommen till Motorportalen. Är du en motorintresserad person så har du kommit rätt.

Motorportalen, vad är det?

Motorportalen är en hemsida som gjorts för att vara en portal, en knutpunkt. Du skall bara behöva minnas en enda web-adress och hitta till allt som har med motor att göra på Åland. När någon frågar om det finns någon åländsk motorhemsida, ge motorportalens adress så vips kommer de åt så gott som alla motor-relaterade sidor och annat inom motor på Åland. Längre ner på sidan kan du se vad varje del på Motorportalen är för något.

Hur länge har Motorportalen funnits?

Den första versionen drogs igång 15 maj 2004. Version två släpptes 5 februari 2006 och version tre, den som är i bruk just nu, såg dagens ljus 20 september 2009.

Vem står bakom Motorportalen?

Christian och Micke kom på idén. Christian skötte om första versionen, MickeM samt Cambudgie den andra och nu ansvarar MickeM, MarcusG och MattsH för sidan. Och givetvis nu även Ni som läser detta då sidan nu är interaktiv. Designen av denna tredje inkarnation är gjord av Jonathan Barck.

Motorportalens historik

Det sades att det fanns mycket motorintresserat folk på Åland, så Micke och Christian drog igång lite träffar för att pejla läget. Kort efter det föddes ACC's (AlandCarClub) hemsida och i samband med det ville vi ha ett forum. Dock så borde det diskuteras mer än bilar på detta forum tyckte vi. Så vi ansåg att man borde starta en ny hemsida, någon sorts portal där man kan nå allt som har med motor på Åland att göra. Motorportalen var skapad. I och för sig bara ett forum, men i alla fall en början.
Så Till en början fanns bara ett forum som Christian lade igång och än idag driver. Sidan utvecklades lite mer med en länk till ACC. Sedan tillkom vartefter Kalender, Länkar, Galleri, Filmer, osv.
Tidsbrist drabbas vi alla förr eller senare av och Christian hamnade i detta dilemma =), varför MickeM och Cambudige byggde upp version två, en mer interaktiv sida men med i övrigt samma innehåll, förutom nyheterna och lite av upplägget. Version tre har tagit såväl innehåll som interaktivitet ett steg längre, samtidigt som designen fick sig en översyn.

Här nedan kommer en kort förklaring på de olika delarna på sidan.

Startsidan

Sidan du kommer till när du surfat upp Motorportalen.net är startsidan. Det som är bra här är att du ser allt det senaste som skett, nyheter samt kommande händelser. Du kan själv lägga in nyheter genom att klicka på "Lägg till nyhet...".

Det du kommer åt från huvudsidan är:

Kalendern

Här hittar du en säsongskalender med händelser som varit och kommer att ske. Du kan själv lägga till en händelse, som tex ett evenemang.

Evenemang

Denna sida samlar all information om ett evenemang på en och samma sida - tider, resultat, filmer, bilder, reportage - finns det så finns det här!

Klubbar

Här presenteras några av Ålands klubbar, Ålands motorklubb och några till.

Forum

Här kan du registrera dig och ta del av diskussioner, ställa frågor, få svar och svara på andras frågor osv.

Galleri

Här hittar du massor med bilder från bl.a. evenemang. Har du tex en binge foton från något evenemang så är det bara att ladda upp dem!

Filmer

Här kan du hitta åländska filmer eller filmer där ålänningar är med. Du kan lägga till egna filmer här. Vi kan redigera filmerna om du själv inte har den kunskapen eller programvaran.

Länkar

Här finns ett drös med länkar till åländska sidor, privata, klubbar och företag osv. Du kan själv lägga in länkar här. Även länkar till våra två närmaste grannländer finns här.

Resultat

Här hittar du resultat från olika tävlingar. Resultaten kan läggas in av vem som helst i form av tex PDF-dokument, Word-dokument, Excel-dokument, osv.

Arkiv

Hit hamnar alla nyheter / händelser / fd ShowRoom-objekt.

Kontakt

Här finns våra epostadresser så du kan nå oss.

Torg

Om du tänker köpa eller sälja något motor-relaterat så är detta platsen för dig.

Kontakta oss

Undrar du något eller har något tips, kontakta oss!

 
Laddar...