Klubbar

Här är de åländska klubbarna och dess sektioner samlade på ett och samma ställe i form av presentationssidor som beskriver klubben och dess aktiviter. Flera av dem har även egna hemsidor där mer information kan hittas. Saknas någon klubb, kontakta oss.

Ålands Motorklubb rf

Ålands Motorklubb rf

Ålands Motorklubb rf grundades 1962 och är idag Ålands största förening för motorintresserade. ca 1000 personer har varit medlem i ÅMK de senaste fyra åren. ÅMK består av tio sektioner som täcker de flesta grenar och intressen inom motorgebitet. Sektionerna är representerade i styrelsen som sköter administrationen av föreningen och den gemensamma verksamheten.

Sektioner till ÅMK
Aland Dragracing Sektion
Aland Dragracing Sektion (ADRS)

Aland Dragracing Sektion (ADRS) heter nu sektionen som tidigare gick under namnet Aland Car Club.

Bilorientering
Bilorientering (Bil-O)

Bil-O är för dig som gillar kluriga orienteringar med bil. Bilorienteringen är en stor sport i norden och årligen arrangeras flera nationella och internationella tävlingar på Åland.

Folkrace
Folkrace

Folkrace infördes med en mycket bestämd avsikt - det skulle vara en billig sportgren för dom tävlande. Och grenen är en inkörsport till andra bilsportgrenar, som tex rallycross.

Karting
Karting

Karting är sporten för dig som gillar att flyga fram några centimeter ovanför asfalten och känna G-krafterna i kurvorna. Hur tror du Mika Häkkinen började sin karriär? Javisst i en gokart...

Motocross
Motocross

Egen bana i Vessingsboda, byggd 2002. En väldigt teknisk och rolig bana, passar särskilt för 85cc förarna.

Offroad
Offroad

Det behöver inte vara en värsting Jeep för att köra Off-Road. Tar man det försiktigt går det bra med en Land Rover Freelander.

Rallysprint
Rallysprint

Rallysprint sker på grus- eller asfaltsträckor på mellan 2000 – 4000 meters längd. De tävlande startar en och en, kör två-tre gånger. Den med snabbast sträcktid vinner.

Veteranbilar
Veteranbilar

Veteransektionen utför besiktning av veteranfordon. För att ett fordon ska räknas som veteran måste det vara minst 30 år gammalt, i gott skick och i originalutförande.

Övriga klubbar
Ford Classic & Motorsport Club
Ford Classic & Motorsport Club

Ford Classic & Motorsport Club är en ideell registrerad förening med hemort i Mariehamn. Klubben bildades 2004 av några entusiaster och har idag drygt 60 medlemmar.

Oldtime Cruisers
Oldtime Cruisers

Mariehamns Raggarklubb Oldtime Cruisers grundades 1989. Föreningen är till för de som är intresserade av jänkare och trevlig tillvaro.

Petrolina
Petrolina

Petrolina är en ideell förening för dej som är intresserad av gamla hot rods, nostalgiska custom bilar, mc samt mopeder.

RC Åland
RC Åland

RC Åland sysslar med allt som har med radiostyrt att göra - flyg, heli, bil och båt. Klubben har ett eget flygfält (Djäkenfältet), där även en bilbana planeras tas i bruk 2011.

Åland Muddrivers
Åland Muddrivers

Aland Muddrivers är en klubb för dig som gillar att köra bil där det verkar vara omöjligt att köra.

Ålands Caravan Club
Ålands Caravan Club

ÅCC är en ideell förening för alla som gillar campinglivet. ÅCC:s verksamhet består av gemensamma träffar på olika campingplatser på Åland, samt utfärder till mässor i Finland och Sverige

Ålands Volkswagen Klubb
Ålands Volkswagen Klubb

Ålands Volkswagen Klubb är en märkesklubb för både luft- och vattenkylda Volkswagen. Klubben bildades 1991 och sedan 1992 har vi vår egen årliga träff.

 
Laddar...